Iris Akupressur Iris Akupressur
Warning: Undefined variable $decoimage1 in /customers/8/3/e/irisakupressur.se/httpd.www/includes/top.php on line 154 Warning: Undefined variable $decoimage2 in /customers/8/3/e/irisakupressur.se/httpd.www/includes/top.php on line 154
Warning: Undefined variable $sideimage in /customers/8/3/e/irisakupressur.se/httpd.www/includes/top.php on line 170

Ayur Veda


Gammal indisk lära som är sanskrit och brukar översättas med "livets vetenskap" men en mer exakt översättning är "kunskapen om livscykeln". En Ayur-Vedisk läkare ställer sig inte frågan "vilken sjukdom lider min patient av"? utan "vem är min patient"? Vilken kropsstyp tillhör vederbörande? Att lära känna sin kroppstyp är av stor vikt då det gäller förmågan att förstå sig själv. Det finns tre olika kroppstyper som kallas för Doshor. Dessa är unika och oerhört betydelsefulla eftersom de möjliggör för sinnet att kommunicera med kroppen. De tre doshorna är:
  • Vata-dosha styr rörelsen.
  • Pitta-dosha styr ämnesomsättningen
  • Kapha-dosha styr strukturen
Betydelsen av att veta vilken Dosha-typ man tillhör ligger i att man får en klar bild av hur man ska leva vad gäller kost, form av motion och övrig verksamhet för att förebygga sjukdomar. Men man ska komma ihåg att alla tre doshorna förekommer hos alla människor och att alla tre måste balanseras mot varandra.
www.irisakupressur.se  |  info@irisakupressur.se  |  tel. +46 346-401 26 / +46 70-514 0126