Iris Akupressur Iris Akupressur
Iris Akupressur Warning: Undefined variable $decoimage2 in /customers/8/3/e/irisakupressur.se/httpd.www/includes/top.php on line 161
Warning: Undefined variable $sideimage in /customers/8/3/e/irisakupressur.se/httpd.www/includes/top.php on line 170

Akupressur


Akupressur är en behandlingsform där man använder fingrarna på specifika punkter. Enligt traditionell kinesisk medicin (TCM), som går flera tusen år tillbaka i tiden, finns det något som kan liknas vid ledningar (meridianer) i kroppen. På dessa ledningar sitter "strömbrytare", dvs de tryckpunkter jag använder. Det finns nästan 400 sådana på kroppen!

Om vi slår oss, överanstränger oss eller utsätter oss för annan skada, slutar en eller flera strömbrytare att fungera. Vi får ont, kroppen signalerar att allt inte är okej. Min uppgift som akupressör är att "öppna dessa strömbrytare", alltså tryckpunkterna, vilket jag gör genom att trycka med fingrarna på dem.

Akupressur är en kinesisk metod men tekniken är japansk. Västvärlden har sett lite skeptiskt på detta med "ledningar" i kroppen men för några år sedan kunde man se med instrument (detta skedde i USA) att de verkligen finns där.

Fördelen med akupressur är att jag hela tiden känner hur Du mår och finns där hela tiden.
www.irisakupressur.se  |  info@irisakupressur.se  |  tel. +46 346-401 26 / +46 70-514 0126